Облачен и дъждовен петък, а на места ще има и градушки

През уикенда ни очакват валежи

24.05.2024 | 06:00 Редактор: Беатрис Младжова

Денят започва с минимални температури в страната от 11 до 17 градуса, по морето до 15. Ще има облаци над западните и източните части от страната, и превалявания по поречието на Дунав. От запад и от изток едновременно облачността ще се увеличава и следобед главно в западната половина от страната ще валят краткотрайни дъждове. 

В крайните западни райони ще прегърмява с условия за градушки. През нощта на запад валежите ще спират, като облаците ще намаляват, а по Черноморието ще започнат слаби валежи. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 22 до 27 градуса, по Черноморието до 23-24, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините времето ще бъде облачно, с валежи, по-интензивни в Рила и Пирин. Над 2500 м ще превали мокър сняг. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около 2 градуса , а на 1500 м - до 10.

У нас в събота и неделя ще вали по-съществено в западните и в източните райони. Ще прегърмява в планините, като няма условия за силни гръмотевични бури и градушки. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: БГНЕС