Нова порция дъжд и градушки във вторник

Максималните температури в страната ще са от 21 до 28 градуса

21.05.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 13 до 16 градуса, по морето - до 14 градуса. Времето ще бъде динамично със значителна облачност, бързо вплътняваща се от югозапад. Следобед в западните райони ще прегърми и превали, с по-интензивни валежи в северозападните части от страната.

В Западна България ще има условия и за градушки. През нощта ще превалява в Дунавската равнина, като валежите постепенно ще отслабват. Ще духа слаб вятър със скорост до 20 км/ч от югоизток. Максималните температури в страната ще са от 21 до 28 градуса, по Черноморието до 18-20 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с валежи, по-интензивни в Западна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня - над 2500 метра височина, ще бъдат около 7 градуса, а на 1500 метра - до 15.

В сряда ще гърми и вали със значителни количества в Западна България. В четвъртък ще има валежи в централните и източните райони. Има условия за градушки. В петък по-съществени валежи се очакват в Западна България. Очаква се и понижение на температурите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay