Главчев: За пенсиите ще има увеличение, партиите да се занимават с предизборната си кампания

"Пари за увеличението има", увери социалният министър Ивайло Иванов

13.05.2024 | 19:55 Редактор: Деси Николова

11% увеличение ще има за всички пенсии. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев. Още утре социалният министър ще поиска от НОИ предстоящото от 1 юли осъвременяване да бъде с 11%, както е предвидено в Закона за бюджета.

"Да внесем успокоение сред хората, които имат право да получат пенсии, че ще ги получат в размер на увеличение 11%, а не по правилото по чл. 100 от Кодекса за осигуряване. Пред нас никога не е стояла някаква тема да се колебаем какво да направим. Не знам откъде излезе тази спекулация", каза служебният премиер Димитър Главчев на съвместен брифинг заедно с министъра на труда и социалната политика.

"Утре има надзорен съвет от 10 часа на Националния осигурителен институт, но този надзорен съвет аз ще направя предложение за увеличение на пенсията с 11%, така както е заложено в Закона за държавния бюджет", подчерта служебният социален министър Ивайло Иванов.

Пари за увеличение има - това увери Иванов, а премиерът призова партиите които се заиграват с пенсиите, да се занимават с предизборната си кампания.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR