Миньорите сменят работата, ако е в същия район и за същите пари - 2500-3500 лв.

Работодатели разговаряха с останалите без работа 160 служители на ТЕЦ "Марица Изток 3"

10.05.2024 | 19:10 Редактор: Елеонора Танева

Среща на работодатели с останалите без работа 160 служители на ТЕЦ "Марица Изток 3". В Стара Загора министерство, синдикати и работодатели седнаха на масата, за да обсъдят възможностите. Стана ясно, че до края на годината ще бъде направена оценка на 15 000 специалисти за това, което очакват и най-вече за готовността за намиране на работа в енергийния сектор.

"Искат да продължат да работят във енергийният сектор ако е възможно и то в региона, голяма част подчертаващо не искат да се местят в други региони на страната и искат да получават доход, който е сходен с досегашния не по-малко от досегашния. Досегашните доходи са концентрирани между 2500 и 3500 лева заплати има и малко под и малко над и толкова очакват", заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

"Голямата задача е квалифицираната работна сила да остане тук", добави Димитър Манолов от КТ "Подкрепа".

"Ние имаме проект, който е на Министерството на труда и социалната политика, но членове са и синдикатите където абсолютно всички работещи 15 100 в Стара Загора, Перник и Кюстендил ще бъде извършена оценка на техните качества. Това което очакват, какви са им заплатите, какво те желаят и какво би могло, за да имаме готовност до края на годината, след като извършим тази оценка да видим какви мерки и програми да бъдат изготвени, за да видим разбира се какво можем да направим съвместно", каза министър Ивайло Иванов.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)