Изпращаме петък с облаци и гръмотевици, планинарите да внимават

Максималните температури в страната ще са от 12 до 20 градуса

10.05.2024 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова

Денят започва с минимални температури в страната от 7 до 12, а по морето ще до 12-13 градуса. През целия ден ще се задържи облачно с превалявания в западната половина от страната. Следобед над планините от Западна България ще прегърми.

Постепенно над северните райони облаците ще се разкъсват. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 12 до 20 градуса, по Черноморието до 17-19 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде облачно с превалявания. В Рила и Пирин ще прегърми. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще около -2, а на 1500 метра до 6 градуса.

В събота преди обед ще има повече слънце, а следобед в западните райони ще превали. В неделя ще превали в източната част от страната, докато на запад ще има повече слънце. В понеделник започва нов продължителен период с валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pixabay