Жълт код за силен вятър за петък, на места ще вали

Максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°

09.05.2024 | 15:32 Редактор: Искра Ангелова
Жълт код за силен вятър за петък, на места ще вали

Жълт код за силен вятър е обявен за Варна и областта в утрешния ден - 10 май. За това предупреждава НИМХ. Другите области, за които ще важи кодът са: Добрич, Бургас, Ямбол и Кърджали. Според прогнозата ще се усили североизточният вятър, а очаквана скорост на вятъра е 14-19 m/s.

Утре облачността ще бъде значителна, с валежи, главно в Южна България. Над североизточните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието - силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°, в София - около 13°.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 m - от сняг. Ще духа умерен, в Родопите и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Снимка: Pixabay