Забраненото шествие на "Безсмъртния полк" все пак се проведе

"9 май е важна дата в историята на България и на Европа", подчертаха граждани

09.05.2024 | 13:53 Редактор: Вяра Димова

Въпреки че Столичната община забрани проявата, в крайна сметка се състоя традиционното шествие на "Безсмъртния полк". Организаторите почитат победата над Нацистка Германия и издигат лозунги срещу фашизма и националсоциализма. Подобни прояви се проведоха и в още няколко града.

"Тук са тези наследници и деца, и тези, които помнят и знаят, че без този ден нямаше да го има Деня на Европа, който честваме сега, тъй като Европа просто нямаше да  съществува в този си вид", каза Жени Илиева.

"9 май е изключително важна дата в историята на човечеството на България и на Европа", посочи гражданин.

"Цял ден се възмущавам, че се говори само за Деня на Европа. Нямаше да съществува Европа никога, ако го нямаше Деня на победата", коментира друг гражданин.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Забранявайте
преди 1 седмица
Същината на новата " демокрация" е забраната на всякакво инакомислие и опит за отклонение от евроатлантическото правоверие. По този начин няма да постигнете нито консолидация на властта на управляващата върхушка на малцинството за вечни векове, нито принудително налагане на псевдодемократичните фалшиви евроатлантически " ценности". Т.нар. демокрация, изразяваща се в експлоатация на мнозинството от олигархично- грантаджийската "висша" каста, по нищо не се различава от тоталитарните режими. Сигнализирай за неуместен коментар