БЗНС и ЗНС влязоха в "Синя България" за изборите на 9 юни

Обединяват сили за общи политически действия

07.05.2024 | 08:35 Редактор: Тодор Петров
БЗНС и ЗНС влязоха в

БЗНС и ЗНС заедно в "Синя България". Представителите на двата земеделски съюза – Димитър Петков и Явор Хайтов, подписаха споразумение за общо участие в коалицията. 

В споразумението се казва:

"Отчитайки тежката политическа криза в България, липсата на политически организации с  чисто български идеологии и идеи за развитие, както и допуснатите през годините тежки субективни стратегически грешки, разединяващи земеделското единство, ние от ПП БЗНС и  ПП ЗНС обединяваме нашите сили за общи политически действия.

Страната ни се нуждае от политически субект с ясни политически възгледи и ориентири. Нуждаем се от ясна доктрина за икономически стабилна и сигурна за хората България. Нуждаем се от професионализъм и прозрачност в управлението на страната. Нуждаем се от уважавани лица и институции.

Двата земеделски съюза обединяват сили в името на народното добруване. От сега нататък ще виждате често знамената с оранжев и зелен цвят при защита на всички справедливи искания в името на народното добруване."

Съвместните усилия и цели на БЗНС и ЗНС, като коалиционни партньори в "Синя България", са насочени към последователна икономическа и дясна програма, гарантиране на европейското бъдеще и гарантиране на националните ни ценности около европейската принадлежност.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа