Нинова за частната болница "Мама и Аз": Главчев да не се прави на ощипан

БСП регистрира в ЦИК листата си с кандидати за изборите за членове на ЕП

02.05.2024 | 12:17 Редактор: Вяра Димова
Нинова за частната болница

Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще защитават българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски държави. Да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като регистрира в Централата избирателна комисия (ЦИК) листата на Коалиция "БСП за България" с кандидати за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП). 

"Преразглеждане на зелената сделка, така че да е в полза на българската енергетика и българските работни места. Българските земеделски производители да получават същата субсидия като европейските. Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се поставят условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно членство", уточни тя.

Вчера след поредица от реакции на институции, политически партии и неправителствени организации служебният премиер разпореди да бъде отменено решението за строеж на частна многопрофилна болница "Мама и аз". По-късно правителствената пресслужба съобщи, че Министерският съвет (МС) е отменил решението за създаване на болницата. 

Попитана как ще коментира решението на служебния премиер Димитър Главчев да върне решението на МС за строежа на частна детска болница, Нинова отговори: "Първо стои въпросът защо са го приели".

"Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан г-н Главчев, че тепърва разбира. Това нещо е гласувано в МС, това е подготвено", посочи още Нинова.

По думите ѝ реакцията на ГЕРБ показва, че не са безучастни към това нещо.

"Ако нямаше реакция, това сигурно щеше да мине и да замине по празниците тихомълком. Нашата оценка за служебния кабинет, че това е ГЕРБ, се потвърждава и от действията на Главчев и МС", добави още лидерът на БСП.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)