ВУЗФ търси отличниците на България с уникална кампания за бъдещи студенти

Кампанията "ВУЗФ за отличниците" e насочена към кандидат-студенти, завършили с отличен успех средното си образование

30.04.2024 | 13:22 Редактор: Тодор Петров
ВУЗФ търси отличниците на България с уникална кампания за бъдещи студенти

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обявява старта на третото издание на своята специална кампания „ВУЗФ за отличниците“. Инициативата е насочена към кандидат-студенти, които са завършили средното си образование с отличен успех и имат желание да продължат академичното си развитие в ТОП 3 университет в страната, в направление „Икономика“, според рейтинговата система на МОН.

Чрез кампанията бизнес университетът ще предостави изключителни условия за обучение на отличниците на България, като им подсигури международно признато образование и възможности за професионална реализация.

Отличените кандидат-студенти ще спечелят 30% отстъпка от семестриалните такси за първата година от обучението си в бакалавърска степен.

Кампанията стартира от 1 май 2024 г. и продължава до 10 юли 2024 г., като ще премине през два етапа. Първият етап е чрез регистрация за участие на желаещите, с изпращане на заявление до e-mail: priem@vuzf.bg. Вторият етап изисква кандидат-студентите да отговарят на условието да имат общ успех от дипломата си за средно образование и от държавните зрелостни изпити, не по-нисък от Отличен 5,50. Всички кандидати, отговарящи на условието за отличен успех, които желаят да се обучават във ВУЗФ, трябва да изпратят копие от дипломата си за средно образование до 10 юли на посочения имейл адрес.

„Нашата мисия е да подкрепяме младите таланти и да създадем ефективен мост между средното и висшето образование“, казва ректорът на ВУЗФ, проф. д.ю.н. Борис Велчев. „Кампанията предоставя изключителна възможност за отличниците да развият своя потенциал в учебна среда, призната на национално и международно ниво.“

Отличниците, които ще участват в кампанията, ще могат да избират между осем прогресивни и разнообразни програми, които обхващат всички аспекти на икономическите науки. Сред атрактивните предложения за кандидат-студентите са специалностите: „Информационни технологии и бизнес мениджмънт“, „Бизнес стратегии и управление на проекти“, „Финанси и международен бизнес“, „Мениджмънт, маркетинг и дигитален бизнес“, „Бизнес психология и човешки ресурси“, „Счетоводство и одит“ - акредитирана от ACCA, „Застраховане и осигуряване“ и „Бизнес мениджмънт и маркетинг“ с преподаване на английски.  

През новата академична 24/25 година бизнес университетът ще осигури на студентите си и възможност да придобият втора диплома от престижния немския университет Coburg University of Applied Sciences and Arts.

Освен академичната подготовка, ВУЗФ активно подкрепя студентите си с практически възможности чрез стажантски програми, които не само улесняват професионалната реализация, но и допринасят за високите нива на заплати след завършване. През 2023 г. завършилите студенти от ВУЗФ са сред най-високо платените икономически специалисти в страната, със среден облагаем доход от 3301 лева, според данни на Националния осигурителен институт.

Този успех се дължи на комбинация от актуални специалности, международно признати дипломи, квалифициран преподавателски състав с опит, както в академичните среди, така и в бизнеса, а също така и силна мрежа от бизнес партньори.

Всеки кандидат-студент, който желае да получи подробна информация за кампанията „ВУЗФ за отличниците“ и университета или как да избере най-подходящата специалност за себе си, може да си запази час за среща на e-mail: jgeorgieva@vuzf.bg, да се свърже по телефон на 02 401 58 07 или да научи повече на сайта на ВУЗФ – www.vuzf.bg.