"Никой не е над закона": Лена Бориславова е готова да се откаже от имунитета си

"Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", написа тя

30.04.2024 | 12:13 Редактор: Искра Ангелова

Лена Бориславова коментира скандала с разследването, в което се твърди, че са фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението "Да запазим Корал", преди назначаването му за служебен министър през 2021 г.

"През последните дни името ми стана повод за поредна политическа атака в навечерието на предсрочни парламентарни избори. Бях обвинена в извършването на документно престъпление. Първо, искам да благодаря на всички свои близки и съмишленици за подкрепата. По този казус, оказа се, прокуратурата ще работи. Прекрасно. Предстои истината за случилото се и за сигналоподателите на ДАНС да стане явна в съдебната зала", написа тя в официалния си профил във Facebook.

"Второ, отсега заявявам, че ще се откажа от своя имунитет в момента, в който бъде пречка за разследване. Никой не е над закона. П.С. Уважавам разследващата журналистика и сдруженията с каузи - само е тъжно, когато всичко е с предизборни цели", допълва тя.

"Корал" вече е защитен със закон! Поздравления за Антикорупционния фонд, които вчера публикуваха информация за най-дълбоко пазената и публично отричана тайна - че Нотариусът е бил сътрудник на МВР. Такъв е бил и през 2022 година, след като срещу него е имало разследване. За да може никой да не е над закона, дори в неудобни случаи като този на Нотариуса, има още много работа да се върши. А колко силни ще сме, за да я свършим, ще зависи от изборните резултати", завършва Бориславова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лицемерие
преди 2 седмици
" Никой не е над закона", освен ППДБ, Борисов, Пеевски и посолството, което рещава какъв е законът и за кого да важи. Това става ясно от записа, публикуван от Р.Василев, по време на който А.Василев се подхилваше арогантно, че бившия министър Александър Николов бил с образувано досъдебно производство, отишъл в посолството и производството било прекратено. Лена ще посети посолството, както Николов, Петков, Борисов и др. и нейното ще бъде прекратено. Сигнализирай за неуместен коментар