Главчев: България ще продължи своята подкрепа за Украйна

Премиерът получи покана за конференция в Берлин

29.04.2024 | 17:02 Редактор: Беатрис Младжова
Главчев: България ще продължи своята подкрепа за Украйна

Министър-председателят Димитър Главчев заяви на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Германия Ирене Мария Планк, че България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна подкрепа за народа на Украйна, за нейната независимост и ще участва активно в процеса на възстановяването ѝ.

Премиерът получи покана за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се проведе в началото на юни тази година в Берлин. 

Димитър Главчев подчерта, че страната ни остава напълно ангажирана с оказване на съдействие на Украйна в редица сектори и това е ясен израз на солидарността ни с народа и правителството на украинската страна. България е готова да подпомага активно Украйна в процеса ѝ на възстановяване, реформи и модернизация след края на руската агресия. 

Основната цел на Конференцията в Берлин е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Пресслужба на Министерския съвет


1
0 rate up comment rate down comment 0
Лакей ГЕРБ
преди 2 седмици
Питал ли е българите дали искат да помагат на властите в Украйна да избиват украинци? Ако Главчев ще плати цената и ще се жертва за началниците си в посолството- нямам нищо против. Само дето пионки като Главчев се разпореждат с нас и ни поставят в опасност, без никой да им го е позволил . Посолството ги назначава и се разпорежда с нас чрез тях, а те изпълняват. Писна ми от *** посолство и посолства. Като са толкова могъщи- да тикат своите граждани към война, както и Главчев и СИЕ. Сигнализирай за неуместен коментар