С фестивал откриха къмпинг сезона по Южното Черноморие

Организаторите призовават да се почива само на регламентираните места

27.04.2024 | 13:19 Редактор: Беатрис Младжова

В Бургас с празничен фестивал беше дадено началото на къмпинг сезона по Южното Черноморие. Събитието, което се провежда на Морската гара, е насочено към запалените почитатели на почивката на колела, а организаторите призовават да се почива само на регламентирани за това места.

Семейство Ваш са любители на къмпингуването и обикалят света със своя кемпер. За първо лято ще го направят с малката Лора.

"Имаме пълното спокойствие. И най-удобното, когато човек пътува с бебе е, че не трябва постоянно да пренася багажа от колата до хотела и обратно", сподели Марто Ваш.

"Този начин на пътуване е най-близо до природата, тъй като не се сблъскваш с тълпа туристи. Дава свобода и удобства, това си е хотел на колела", допълни Теодора Ваш.

70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването.

"Българското Черноморие има много дълги традиции в къмпингуването. Един от първите къмпинги в Източна Европа са по Южното Черноморие. Има достатъчно хубави места, където може да се къмпингува. Така наречените биваци, които правят, не съм им почитателка", коментира организаторът на фестивала Ева Михалева.

"Община Бургас предлага кемпер стопове, които се намират точно до наши атракциони, примерно до лодкостоянките на Ченгене скеле, както и в Крайморие и Сарафово има позиции за кемпери", добави маркетинг специалистът към община Бургас Симеон Кънев.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR