Нови трамваи ще возят пътници в София с климатик и удобни за майки с колички

Те ще се движат по линиите в "Надежда", "Връбница", "Свобода" и "Обеля"

24.04.2024 | 12:42 Редактор: Елеонора Танева
Нови трамваи ще возят пътници в София  с климатик и удобни за майки с колички

Нови трамваи ще радват жители и гости на София - те са нископодови и с климатик. По думите на зам.-кмета по транспорт, инж. Илиян Павлов, мотрисите по трамвай 6 ще бъдат климатизирани и достъпни за трудноподвижните и майките с колички.

"Имаме добри новини за жителите на "Надежда", "Връбница", "Свобода" и "Обеля" - от 7 май модерните трамваи най-накрая ще обслужват и северните райони. С това искаме да подобрим комфорта и да привлечем още пътници в градския транспорт", каза инж. Павлов.

Столичната община е работила повече от един месец, за да коригира и ремонтира всички проблеми точки, с цел новите трамваи да обслужват големите северни райони на София.

На 07.05. от Столичната община готвят серия подобрения за градския транспорт с цел подобряване на придвижването по редица линии в столицата. Тогава тръгва новата трамвайна линия 15 с маршрут ж.к. "Бъкстон" - Метростанция "Витоша", а трамвай 8 към "Люлин" ще бъде подсилен с допълнителни мотриси и ще се движи с интервал от 10 мин. през целия ден. Трамвайната линия 27 пък ще бъде удължена до гара София Север, за да обслужва пътуващите с влаковете в посока Искърското дефиле.

Снимка: "Спаси София"