Борисов: Лъжа е, че Пеевски командва ГЕРБ, ПП-ДБ счупиха правителството

Дълго време може да бъдем управлявани от служебни кабинети, каза лидерът на ГЕРБ

22.04.2024 | 19:06 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Лъжа е, че Пеевски командва ГЕРБ, ПП-ДБ счупиха правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление България е била готова за членството в Еврозоната, но безогледното харчене на пари от страна на ПП-ДБ е довело до провал.

Той отбеляза, че сглобката е съществувала около 10-11 месеца, която отвън е изглеждала прилично, но отвътре е имало само проблеми – огромни дефицити и никакви реформи.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че само от "Балкански поток" страната ни е спечелила за няколко години 1,3 млрд. лв. Той обърна внимание и на факта, че след "изключително антируските действия на партията на промяната в България има изключително руски газ".

Борисов заяви, че в момента се разпространява лъжата, че Пеевски командва ГЕРБ.

"Пеевски, когато се създаде ГЕРБ, беше малко дете", каза Борисов. Той заяви, че тези неверни неща се разпространяват, защото ПП-ДБ не могат да кажат на своите избиратели, че заради постовете, самолюбието и пътуванията в чужбина са счупили правителството.

"Те трябва да намерят някой виновен, това е ГЕРБ", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова ПП-ДБ да не преиначават историята около преговорите за ротацията. Той напомни, че когато Асен Василев е дошъл при него със списъка с министри, лидерът на ГЕРБ лично е задраскал имената на Жечо Станков и Христо Гаджев.

Не преиначавайте историята, защото още дълго време може да бъдем управлявани от служебни кабинети, каза Борисов. Според него сега след поредните избори трябва да се работи в партньорство.

"Нека да седнем и да направим нещо стабилно за след изборите. Да седнем и да говорим как ще се стабилизира държавата след европейските и парламентарни избори. И сега съм готов на това", добави той, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
2 rate up comment rate down comment 0
...
преди 1 седмица
1
1 rate up comment rate down comment 0
Недей
преди 1 седмица
Не се приготвяй, че скоро всички от сглобката ще ви няма. Сещаш ли се защо? Ще ти подскажа.......... Украйна. Много избиратели на сглобката ще трябва да се запътят към Украйна, за да бранят парите на Боко, Киро и Пеевски от О'Брайън и санкции по " Магнитски". Пеевски затова е толкова послушен пред посолството. Нищо, че САЩ го обявиха за корумпиран. Така е в демократичните колонии- господарят вее списъци, а пуделчетата крият пачките и слушкат нарежданията на метрополията. "Конгреччулейшънс!" Сигнализирай за неуместен коментар