Договаряме 35 нови едноетажни мотрисни влака

Министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков прекрати откритата процедура по обществена поръчка

18.04.2024 | 14:44 Редактор: Елеонора Танева
Договаряме 35 нови едноетажни мотрисни влака

Министерството на транспорта и съобщенията преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост.

След преглед на подадените оферти в откритата на 26.01.24 г. процедура по обществена поръчка, комисията е установила, че предложенията в техническите спецификации на двамата участници не отговарят на заложените изисквания, свързани със сроковете за доставка, сертифициране, както и други технически детайли за въвеждането в експлоатация на подвижния състав.

С решение на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков днес откритата процедура е прекратена. Поради тази причина предстои да се премине към процедура на договаряне без предварително обявление, съгласно чл. 18, ал 1, т. 8 от Закона за обществените поръчки.

"Ще поканим на преговори широк кръг от участници, за да постигнем максимална конкуренция, а за да гарантираме прозрачност ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да наблюдават преговорния процес", обясни министър Гвоздейков.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)