Нинова: Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите

Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов, отбеляза лидерът на БСП

17.04.2024 | 11:23 Редактор: Деси Николова
Нинова: Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите

В последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погром върху държавността и принципите на правовата държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в съобщение, разпространено до медиите.

Ето и повече от съобщението:

Ще припомня събитията с дословни цитати: 

  • 2 април, Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство". 
  • 9 април – Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство". Категорично сте ги излъгал, г-н Борисов – посланиците на ЕС. 
  • 15 април, Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие". Няколко часа по-късно външният министър е сменен. 
  • 5 април, Димитър Главчев: "Не виждам кой би ме убедил да направя промени в кабинета". Е, сега, г-н Главчев, видяхте ли кой би могъл да ви убеди да направите промени в кабинета? Не да ви убеди – да ви принуди, да ви заплашва, че ако не го направите, ще има тежки последици за вас. Ако не сте го видял кой  е – целият български народ го видя, а и европейските ни партньори, които Борисов персонално е излъгал - също го видяха. 

Това е пуделщината в политиката. Утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите? И тях ли ще изпълни? 

Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа – узаконяване на беззаконието, погром над държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите и честни избори. Паралелната държава стана официална, ръководена лично от Бойко Борисов – навремето по телефона на шефа на митниците, на Висшия съдебен съвет, сега вече директно на служебния премиер. 
Мафията е не просто срастване на престъпността с властта – мафията е властта днес в България. Кукловодите си назначават пионки - пионките обслужват кукловодите.

Това е моделът Борисов – 15 години в България, за малко разклатен и твърдо възстановен, с промените в Конституцията и т.н. съдебна реформа на демократичните сили. 

Разбира се, от това положение има изход и не бива да се губят нито надеждата, нито желанието за промяна – онези от 2020 г., които бяха потъпкани.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR