Людмила Петкова: Партньорски служби не са искали смени в Агенция "Митници"

Нямам информация за проведени срещи в МФ със Стефан и Марин Димитрови, каза служебният финансов министър

16.04.2024 | 16:42 Редактор: Вяра Димова

В Министерството на финансите е постъпил въпрос дали има информация партньорски служби да са искали промяна в ръководството на Агенция "Митници". Такава официална информация няма и не са регистрирани посещения в сградата на министерството. Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова по време на изслушване във временната комисия за разследване на дейността в агенцията "Митници" и евентуалната връзка с Асен Василев.

"Агенция "Митници" също потвърждава тази информация - партньорски служби не са искали промяна в ръководството", уточни тя.

Петкова обясни, че е проверила цялата документация, но няма информация за проведени срещи в Министерството на финансите със считаните за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови.

Служебният финансов министър обясни, че директорът на Агенция "Митници" и заместниците му се назначават с одобрение от министъра на финансите, пише БГНЕС.

"Останалите назначения не се съгласуват с финансовия министър", коментира Петкова. 

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
В качеството на какви чужди служби ще искат смени в Агенция " Митници"? Не разбирате, че се излагате. Всички разбраха, че държавата е разграден двор и се управлява от чужди корпорации, служби и посолства. Сигнализирай за неуместен коментар