Интензивен изходящ трафик на някои КПП-та с Румъния и Турция

Той е нормален за останалите пропускателни пунктове

16.04.2024 | 09:15 Редактор: Беатрис Младжова
Интензивен изходящ трафик на някои КПП-та с Румъния и Турция

Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на сайта си. Информацията е към 6:00 часа.

На границата с Румъния е засилено движението на ГКПП "Видин" и  ГКПП "Никопол" на изход за товарни автомобили. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Затруднено е само преминаването през ГКПП "Кулата"/"Промахон" поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки.  Ремонтните дейности на ГКПП "Промахон" ще продължат до 16.04.2024 г.

Нормален е трафикът и на всички контролно-пропускателни пунктове на границата със Сърбия и РСМ.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили. От 05:00 ч. на 14.04.2024 г. (неделя) до 05:00 ч. на 15.04.2024 г. (понеделник) турските власти въвеждат забрана за придвижване на тежкотоварни автомобили. Тежкотоварните автомобили, влизащи в Република Турция от Република България през ГКПП "Капъкуле" ("Капитан Андреево") и ГКПП "Хамзабейли" ("Лесово"), ще бъдат отбивани и пренасочвани към паркингите за тежкотоварни автомобили, разположени в близост до граничните пунктове до отпадане на забраната.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Снимка: БГНЕС