По-голяма ваканция за Великден, но само за някои ученици, решението е на кмет

По закон кметовете на общини имат право да обявят до 3 календарни дни за неучебни

13.04.2024 | 16:59 Редактор: Елеонора Танева
По-голяма ваканция за Великден, но само за някои ученици, решението е на кмет

Учениците в Стара Загора ще имат по-дълга ваканция около Великден, в сравнение с много от другите учащи в страната. Кметът Живко Тодоров обяви със своя заповед 2 май за неучебен ден. Така почивните дни за учениците в общината ще започнат от 1 май и ще продължат до 6 май включително.

"Убеден съм, че учениците ще използват ползотворно времето си за подготовка на уроците и предстоящите изпити по Национално външно оценяване и Държавни зрелостни изпити", обяви Живко Тодоров.

Съгласно член 105, ал. 3 от Закона за предучилищното и училищното образование кметовете на общини могат да обявяват до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 седмици
Дааа, тези ученици , които са под прага на умствените си възможности ще имат по-дълга ваканция ! Така , както при бедните пенсионери под прага на бедността. Изобщо , тези със заплати от по 10 -15 000 лева месечно решават колко стотинки ще дадат на тези , които живеят с 500 лв месечно !! Доколкото си спомням , комунистите не си позволяваха такива разлики ! Но пък днешните им потомци нямат насищане - лакоми, нагли, корумпирани, овладели властта и не им пука дали оня до него умира от глад !!! Сигнализирай за неуместен коментар