БСП кани над 25 леви партии "за обединение срещу статуквото"

Започва кампанията ни на номинации на български народни предаватели в 50-ия парламент, заяви Корнелия Нинова

13.04.2024 | 15:40 Редактор: Елеонора Танева
БСП кани над 25 леви партии

БСП одобри платформата си за евроизборите, която е преминала през обсъждане при всички техни структури. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова след приключването на днешния Национален съвет.

Нинова заяви, че представителите на БСП ще се ръководят от принципи като равнопоставеност на държавите членки във всички аспекти, българския национален интерес да е поставен на първо място, здрав разум във всяка законодателна инициатива и др.

На Националния си съвет социалистите са приели критериите и принципите за издигането на кандидатите. Те трябва да бъдат хора с обществен опит и авторитет, с високи нравствени качества, с висше образование, експертност, комуникативност.

"Започва кампанията ни вече на номинации на български народни предаватели в 50-ия парламент“, съобщи Нинова и добави, че на 27 април БСП ще има отново Национален съвет.

По повод "сериозното обществено очакване левите сили да се обединят“, тя обяви, че на 1 май от БСП ще поканят над 25 партии в левия демократичен спектър.

Ще направим дискусия за модел на лява политика и обща алтернатива на статуквото и начина на управление на България, уточни Нинова, като подчерта, че се надява това да е началото на едно ново ляво обединение.

Лидерът на БСП отбеляза, че ще предложат подписване на споразумение за взаимни действие за изборите. Нинова обясни, че от БСП предпочитат да финализират разговорите, но издаде, че ще има познати и нови партньори.

"Левицата са наши бивши другари. Към тях отправяме поканата да се върнат в БСП", коментира още Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)