България подписа споразумение с ЕК за кампании за еврото

Документът предвижда да повиши обществената информираност

12.04.2024 | 12:31 Редактор: Беатрис Младжова
България подписа споразумение с ЕК за кампании за еврото

Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейският комисар по икономика Паоло Джентилони подписаха днес в Люксембург Споразумение за партньорство между Европейската комисия (ЕК) и Република България за организиране на информационни и комуникационни кампании относно въвеждането на еврото в страната, заявиха от Министерството на финансите.

"Това е важен сигнал за българското общество и нашите партньори, че европейските институции подкрепят пътя на България към пълноценната ѝ интеграция. Правителството ще продължи да работи усилено за подготовката на страната ни за присъединяването към Еврозоната", заяви министър Петкова.

Документът предвижда координиране на усилията на българските и европейските власти с цел повишаване на обществената информираност за функционирането на Икономическия и паричен съюз, както и да се подпомогне плавната смяна на лева с евро.

Партньорството между България и Европейската комисия за ефективна комуникационна кампания за въвеждането на еврото у нас влиза в сила от датата на подписването на документа и автоматично ще престане да е в сила 12 месеца след датата на въвеждане на еврото в България, освен ако двете страни не се споразумеят за продължаване на срока.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 1
Потрес
преди 2 седмици
Сигналът към обществото е, че ЕК и сглобкаджиите са се наговорили да ни накажат с еврото в нарушение на правото на ЕС ( България не отговаря на инфлационния критерий) и да ни манипулират с пропагандни реклами колко хубаво е ЕС да решава какво да правят българите с парите си, че ( горките) сами не знаят...... Откакто са в ЕС станаха " богати" и " европейци" и се чудят как да си изхарчат заделените пари. Добре, че е ЕС - да ги взема от нас, за да плаща "своите" дългове заради ...Украйна?????????? Сигнализирай за неуместен коментар