Кирил Петков: Шефът на МВР осигурява чадър за купения вот

Сегашният главен секретар на МВР е дясна ръка на Калин Стоянов, каза съпредседателят на ПП-ДБ

11.04.2024 | 12:24 Редактор: Вяра Димова
Кирил Петков: Шефът на МВР осигурява чадър за купения вот

"Дясната ръка" на Калин Стоянов е сегашният главен секретар на МВР. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков по адрес на Димитър Кангалджиев, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

"Прокуратурата отново е бухалка. Започнаха отново да ни плашат, че няма пари, а утре ще дадат само на половин милион пенсионери добавка, на другите - няма. Хубавата новина е, че имаме само два месеца от този ужас, отиваме на избори и българските граждани могат да изберат", посочи Петков.

По отношение на скандалите в МВР съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" уточни: "От една страна имаме медийна кампания с кученце и пари, от друга страна – главен прокурор, който казва "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката".

"Ако Живко Коцев е направил престъпление, нека да се разследван. Ако Живко Коцев е извикан, за да бъде заплашван, е престъпление", смята Петков и отново припомни, че "Продължаваме промяната - Демократична България" не са били търсени в разговорите за служебен кабинет.

"Имаме ос - Пеевски, Борисов, премиер, на когото казват какво да прави, МВР министър, който осигурява чадър за купения вот и сега имаме главен секретар, който му е дясна ръка", добави още той, цитиран от БГНЕС.

От своя страна ген. Атанас Атанасов заяви, че прокуратурата се е превърнала във фабрика за компромати.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)