Сигнал до МЗ: Жена почина в бургаска болница, два дни нямало лекар да я прегледа

Пациентката дори си платила за интервенция, която била напразна

10.04.2024 | 16:40 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал до МЗ: Жена почина в бургаска болница, два дни нямало лекар да я прегледа

Наш потребител ни писа в платформата на Helpbook.info за проблем, който съществува във всички здравни заведения, а именно липсата на лекари в почивните дни. Сигналът е адресиран и до Министерството на здравеопазването.

Пациентка била приета в бургаска болница по спешност с диагноза остра бъбречна недостатъчност в следобедните часове в петък. Преглед не бил извършен нито в събота, нито в неделя, като никой освен медицинска сестра не я посетила. В понеделник състоянието ѝ вече било критично и се наложила интервенция срещу немалко заплащане. Уви, нещата вече били необратими и за съжаление пациентката починала. Според автора на сигнала основната причина била неглижиране на състоянието ѝ точно в тези критични два дни.

"Питам Вас, преди всичко като лекар, а след това и като министър, каква е тази здравна система, според която един съвестен гражданин плаща необходимите здравни осигуровки, а когато се налага да ползва услугите на същата тази здравна система е безпощадно оставен и захвърлен“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа