Хотелиери изпратиха писмо до Главчев с искане Зарица Динкова да остане министър на туризма

"Туристическият сектор в България страда от липса на адекватна подкрепа", заявиха организациите

07.04.2024 | 21:16 Редактор: Толя Стоянова
Хотелиери изпратиха писмо до Главчев с искане Зарица Динкова да остане министър на туризма

Представители на туроператорски компании и хотелски вериги поискаха в писмо до предложения за служебен премиер Димитър Главчев настоящият министър на туризма в оставка Зарица Динкова да остане на поста си. Писмото, изпратено от официалния туроператор на курортен комплекс "Албена" - "Албена Тур" ЕАД, е подписано от изпълнителния директор на "Албена" АД Красимир Станев, изпълнителния директор на "Либена България", едноличния собственик на "Грифид Хотели" Григор Фиданов, собственика на "Сънтурс", хотели "Уейв Ризорт" и "Модус" Венцислав Танев и председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) Сийка Кацарова.

От организациите посочват, че през последните месеци заедно с Динкова са започнали дългоочаквани промени в управлението на рекламата на България като туристическа дестинация, с цел страната ни да се върне на европейската туристическа карта.

"Да продължим започнатото е изключително важно за цялата страна, но най-вече за българското Черноморие, което носи над 70% от приходите от туризъм годишно. Туристическият сектор в България страда от липса на адекватна подкрепа през последното десетилетие, ние сме убедени, че запазването на Динкова като министър на туризма е много важно. Усилията и инициативите, започнати през краткия период, в който Динкова ръководи Министерството на туризма, започват да дават резултати", гласи писмото, цитирано от БТА.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: БГНЕС