Екоакция за пример в Горна Оряховица в Световния ден на здравето

Медици и доброволци почистиха зелените площи

07.04.2024 | 13:13 Редактор: Тодор Петров

Световният ден на здравето е отбелязан за първи път на 22 юли 1949 г. с решение на първата Световна здравна асамблея. В болницата в Горна Оряховица медиците отпразнуваха деня с екоакция, като заедно с доброволци почистиха зелените площи.

С двудневна еко акция служителите на общинската болница в Горна Оряховица и доброволци от местни сдружения отбелязват Световния ден на здравето. 

"Връзката между грижата за средата, в която живеем и работим, и грижат за собственото здраве е много голяма, тъй като този, който е ангажиран активно да променя средата в която живее, средата в която работи, да бъде по-приятна, по хубава, по-здравословна, а не да чака някой наготово да му я направи - община или държава. Този същият човек е активен към грижата за собственото си здраве. И всички тези хора живеят далеч по-здравословно и по-продължително", каза управителят на МБАЛ- Горна Оряховица д-р Иван Иванов.

Десетки доброволци изрязваха и окастриха опасни клони от големите дървета в парка и събраха суха листна маса и отпадъци. Зелените площи и паркът около лечебното заведение придобиха естетичен вид.

"Здравеопазването ни боледува на първо място и преди всичко от лоша организация", смята д-р Иванов.

Дарител пък осигури пейки, саксии и кошчета за смет, които ще бъдат поставени в зелените площи около стационара.

Вижте повече в репортажа.