Терзиев: Да се провери всеки опасен и незаконен имот в София

"Районните кметове и техните администрации ще имат 3 месеца, за да установят незаконните постройки", обяви столичният градоначалник

05.04.2024 | 21:04 Редактор: Вяра Димова
Терзиев: Да се провери всеки опасен и незаконен имот в София

Премахването на незаконните сгради в ловното стопанство провокира много граждани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти. Благодаря на всички за ангажираността и предложенията. Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

Той обяви, че е издал заповед за стартиране на обходи и проверки на имоти общинска и държавна собственост във всички райони на София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради.

"Районните кметове и техните администрации ще имат 3 месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни са за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. Ще направим данните от проверките публични, когато съберем цялата информация. Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти.

Столична община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче", категоричен е Терзиев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)