Пенсионерите искат добавките да са за всички, ще имат по-богата трапеза за Великден

Според тях всяко финансово подпомагане е важно

05.04.2024 | 18:56 Редактор: Беатрис Младжова

Пенсионерите очакват решението на управляващите за надбавките им, защото това ще им позволи по-богата трапеза за празника. Повечето обаче смятат, че великденският бонус трябва да е за всички.

Милена Цолова внимава с всеки разход, защото парите от пенсията ѝ не са много. Често бюджетът на семейството ѝ трябва да бъде прецизиран до разходването на всеки лев.

"Необходими са за тези, които имат малки пенсии. Народът е беден, този, който има по-висока пенсия - стигат. Ще си купя козунаци, ще си купя агнешко месо, защото сме свикнали нашето поколение за Великден агнешко да ядем", сподели тя.

Други не одобряват идеята за надбавки и казват, че за да ги има, трябва да се дават за всички пенсионери. 

"Не съм съгласна, защото има хора от пенсионерите, които са на минимална пенсия, взимат помощи, взимат и от рента, трябва да бъде на всички еднакво, може да е по 50 лева, да ги дадат. Ако не, всичко да бъде, както казаха, еднакво за пенсионерите при пенсиите", коментира Димитричка Михайлова.

Пенсионери в Шумен заявиха, че всяко финансово подпомагане е важно, но настояха критериите за осигуряването на подобни надбавки да бъдат максимално справедливи.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
Пенсионер
преди 3 седмици
Великденската добавка е редно да се дава на всички пенсионери. Да няма деление. Така както е в Гърция. От години там се дава Коледна и Великденска добавка на всички пенсионери. Сега ще получат Великденска добавка по 250 евро на човек. Сигнализирай за неуместен коментар