Живко Коцев: Оттеглям оставката си, беше провокирана от огромен натиск

"Мой дълг е да се върна и да работя, да си изпълнявам служебните задължения", заяви главният секретар на МВР

05.04.2024 | 15:56 Редактор: Толя Стоянова

Оттеглям оставката си, провокирана е и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Срещу мен се развива огромна кампания, стои огромна армия, която желае да ме дискредитира като личност и професионалист - мен и моите близки. Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев.

"Очаквам да се разгърне този натиск в още по-голям спектър в следващите дни, очаквам всичко. Моята оставка беше използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър, това ме ангажира и задължава, мой дълг е да се върна и да работя, да си изпълнявам служебните задължения, защото вече не става въпрос само за мен като професионалист или личност, а става въпрос за цялата държава и гражданите", добави Коцев, цитиран от БГНЕС.

"Обадих се на Радев. Разбрахме се, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението, което се иска от Коцев. Няма да бъде придвижена тази процедура и президентът знае. Това не е редно", добави премиерът в оставка Николай Денков.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Георги Янков
преди 3 седмици
Не напускайте системата, ако ще е в интерес на друг . Сигнализирай за неуместен коментар