Калин Стоянов: Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите Кирил Ценкин

Попитан дали има предложение за служебния кабинет, той каза, че за момента няма

04.04.2024 | 14:29 Редактор: Беатрис Младжова

Вчера главният секретар си подаде оставката по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Това коментира в парламента министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов за напускането на главния секретар на МВР Живко Коцев.

"Днес за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас", добави Стоянов.

Той посочи, че едното искане на Кирил Петков е било "да сложат за ръководител на оперативния щаб за изборите заместник-министъра на МВР Кирил Ценкин.

"Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар", каза вътрешният министър в оставка.

Той уточни, че няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб.

"В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж", заяви Стоянов и допълни, че Асен Василев и Бойко Борисов не са го посещавали там.

"Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета "Денков" в качеството на експерт, е Кирил Петков", каза министърът в оставка и обясни, че към онзи момент не е познавал Мария Габриел. 

"Нямаме отношение относно казуса от вчера", каза министърът в оставка във връзка с вчерашната акция в агенция "Митници" на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията (КПК).

По темата за Мартин Божанов-Нотариуса Стоянов посочи, че никога не го е виждал и не е разговарял с него.

"Дали е бил сътрудник, или не, независимо дали е Мартин Божанов, или който и да било друг, това представлява държавна тайна", каза още Стоянов. 

Попитан дали има предложение за служебния кабинет, Стоянов каза, че за момента няма.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)