Посрещаме април с топло време, от вторник са възможни и валежи

Максималните температури ще стигат до 30 градуса

01.04.2024 | 06:30 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 8 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие до 9-10 градуса. През деня от запад на изток ще преминават облачни системи, без валежи. През нощта облачността ще бъде значителна над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър със скорост до 30 км/ч от юг-югозапад. Максималните температури в страната ще са от 22 до 30 градуса, а по Черноморието до 17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, значителна следобед. Вятърът по високите части, над 2200 метра височина, ще бъде засилен до силен от запад-югозапад със скорост до 60-70 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина ще бъдат около 4 градуса, а на 1500 метра - до 12 .  

Във вторник по-влажен въздух от запад ще донесе валежи главно в Западна и Южна България. В сряда сутринта ще вали в източната половина от страната, а следобед валежите ще спират. В четвъртък валежи с летен характер ще валят в югозападните райони, ще прегърми слабо. В петък ще има повече слънце с дневни температури от 20 до 25 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)