Родителите на Ивана дават 50 000 лв. за намирането ѝ, обвиняват съучениците и директора

Майката и бащата на момичето не губят надежда, че тя ще бъде открита жива и здрава

28.03.2024 | 13:01 Редактор: Елеонора Танева

Родителите на издирваната Ивана от Дупница дават награда от 50 000 лева за откриването на дъщеря им. Повече от месец 17-годишното момиче е в неизвестност. Семейството ѝ е сигурно, че тя не е при близки. 

Ивана изчезна на 22 февруари, след като си тръгна от училище, но без раница и телефон. В акцията по издирването се включиха много доброволци, но следа от момичето така и няма до момента. 

Една от версиите на полицията е, че тя може и да е в чужбина. А няколко дни след изчезването на тийнейджърката бяха сменени профилните ѝ снимки в социалните мрежи. Появиха се и реакции на коментари от нейния профил.

"Всичко е възможно, като версия компетентните органи могат да кажат. Последно ме е търсила по телефона, но след това вече сигурно е нямала възможност да говори по телефона. Благодарни сме на полиция, доброволци. Психически не е издържала на подигравките на съученици, директорка", заяви майката на Ивана - Мария Георгиева.

"Надяваме се да я намери някой жива и здрава, да я доведем, да дадем паричната награда и да се свършва с това", допълни бащата на изчезналото момиче Георги Георгиев.