Търсенето на Ивана не е прекратено, шефът на МВР отиде на място

Калин Стоянов бе информиран за продължаващите издирвателни действия

07.03.2024 | 17:34 Редактор: Тодор Петров
Търсенето на Ивана не е прекратено, шефът на МВР отиде на място

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посети днес ОДМВР – Кюстендил. На място той се запозна с действията на щаба, ръководен от директора на областната дирекция старши комисар Светослав Григоров, извършени до момента по издирване на непълнолетната Ивана.

Семейството на момичето потърси помощ от служителите на реда за откриването ѝ, а в работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – полицаи, жандармеристи, пожарникари, както и служители на Горското стопанство, планински спасители. 

В първите дни активно участваха и доброволци. Усиленото издирване обхвана огромна по площ територия, обстойно бе изследвана всяка информация за евентуалното местонахождение на 17-годишното момиче, което е в неизвестност от 22 февруари, съобщиха от МВР.

Министър Стоянов бе информиран за продължаващите чрез различни оперативни способи издирвателни действия, които се осъществяват под координацията на щаба в  РУ - Дупница.

До момента при претърсванията е намерено само якето на момичето. Тя е обявена за общодържавно издирване. Според разследващите има вероятност Ивана да е извън страната.

Снимка: БГНЕС