Емоционален Кирил Петков в НС: Имате ли воля да спазите уговорката или ще гледаме циркове?

Ако тези институции не бъдат поправени, не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава, заяви съпредседателят на ПП

26.03.2024 | 11:01 Редактор: Вяра Димова
Емоционален Кирил Петков в НС: Имате ли воля да спазите уговорката или ще гледаме циркове?

Освен в интриги, освен във фалшификации и в доклади преди избори, така че да скъсат 500 хиляди гласа на българския народ и всякакви други интриги, да не са постигнали много. Ако тези институции не бъдат поправени, не сме постигнали това, което трябва за една нормална европейска държава. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в емоционално изказване от парламентарната трибуна.

Всичко започна от чувството за отговорност и спазена дума, каза той пред депутатите. 

"Преди 9 месеца дадохме ясна дума не за 9-месечно управление, а за 18-месечно управление с единствената промяна - ротация на премиерите. Колкото и да не искате да си спомняте за споразумението, то беше направено. Когато сте го направили, трябва да си спазвате думата. Каква е разликата между предложението на 17 март, което беше отправено на Мария Габриел само за ротация на премиерите и това, което се случи сега от премиера Денков - споразумението. Имаме ли воля да направим реална стъпка напред за България или ще продължаваме да гледаме цирковете на ИТН", попита Петков.

"Реално – през един прозрачен процес, през който целият български народ да бъде свидетел, че България може да има правосъдна система, която да отговаря само на обществения интерес. Всички българи научиха, че от регулаторите зависи дали ще има монополи по магазините, каква ще е цената на тока. Всичко това е включено в това споразумение и в него няма разделяне, делене, взимане, а има прозрачен процес, през който всички български граждани да могат да видят как се избират тези хора. Не да бъдат майки и бащи на депутати, а да са чисти хора, които ще защитават обществения интерес", настоя още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)