Нинова: Няма да участваме във втория и третия мандат, изходът е в избори

"Тези, които искаха да се справят с паралелната държава, се прегърнаха с мафията", заяви лидерът на БСП

26.03.2024 | 10:44 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Няма да участваме във втория и третия мандат, изходът е в избори

Това е един естествен и нормален край на една ненормална коалиция. Тези, които искаха да се справят с паралелната държава, се прегърнаха с мафията и предложиха да делят държавата с нея. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Всичко това бе облечено в красиви думи за евроатлантизъм, за висши цели - Еврозона, Шенген, ПВУ и по-високо качество на живот, се провалиха тотално. Вместо Шенген, получихме мигранти, Еврозоната е далечна цел, за качеството на живот да не говорим, защото не проговорихте за реформа в здравеопазването и в други ключови ресори. През цялото време спорехте за власт", категорична е тя.

Нинова обясни, че през цялото време не са се подали на предложения и на участие в сглобки.

"Години наред нашата цел е борбата с паралелната държава, джуджетата, чекмедже и SS клубове. Така ще продължим и занапред. Мислете как ще гласувате на следващите избори, кой предаде идеите ви и кой остана верен", призова лидерът на БСП.

Тя поясни, че ще подкрепят отказа на Габриел да е премиер, няма да участват във втория мандат и няма да приемат третия.

"Искам да съм категорична, "да" на днешното решение, единствен изход са новите избори, няма да участваме във втори мандат, не искаме трети мандат", обяви Нинова. 

"Този парламент е изчерпан и това мнозинство не може да реши кардиналните въпроси на България. Не желаем да участваме в сглобки, договорки, задкулисия и всичко останало за деленето на порциите на властта. Единственият изход от тази агония са нови избори", аргументира се тя.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)