Очаква ни слънчев вторник с температури до 19 градуса

В сряда ще превали дъжд, по-интензивно в югозападните и в източните райони

26.03.2024 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 1 до 6 градуса, в западните полета на места около минус 2. Западният вятър ще подгони облаците на изток и над страната преди обед ще бъде слънчево.

Следобед от запад ще се заоблачи. През нощта ще превали в района на Сандански.

Ще духа слаб вятър от запад-югозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 13 до 18 градуса, като в района на Русе ще стигат до 19, а по Черноморието до 15-16 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност, следобед ще бъде облачно, а върховете и билата ще бъдат в облаци с намалена видимост. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури, над 2500 метра височина, около -3 до 0 градуса, а на 1500 метра ще са до минус 5.

В сряда ще превали дъжд, по-интензивно в югозападните и в източните райони. Ще прегърми в района на Сандански и в Странджа. В четвъртък облачността ще бъде променлива и ще има кратки валежи. В петък нова влажна вълна от запад ще премине над България със слаби валежи, главно в западните и в източните части от страната и слабо ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа

Снимка: Pixabay