Тагарев не е изненадан от номинацията на Христо Гаджев, Вътев е "за" правителство

Кирил Петков не пожела да коментира какви ще бъдат ходовете в търсене на разбирателство оттук нататък

20.03.2024 | 18:17 Редактор: Искра Ангелова

Кабинетът в оставка проведе редовното си заседание. В началото му Николай Денков призова министрите си да се абстрахират от всякакви емоции и да продължат да работят. На заседанието, обаче, не присъства вицепремиерът Мария Габриел.

Със заявката, че кабинетът ще продължи да работи до избора на ново правителство, започна редовното правителствено заседание.

"В управлението на една държава значение имат само решенията, които се вземат от Министерския съвет, от Народното събрание и другите институции в държавата. Заради това трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата", категоричен бе министър-председателят в оставка - Николай Денков.

Дали заради задочно разменените реплики или заради друг ангажимент, вицепремиерът в оставка Мария Габриел не се появи. Вместо нея - там беше заместникът ѝ, и така министрите заседаваха без нея.

"Всичко беше наред, приехме над 41 точки. Бях много изненадан вчера, когато си чух името, очаквах съвсем друго развитие на нещата и това, което видях, ме изненада. Ако се постигне споразумение на политическо ниво между двете коалиции, разбира се, с удоволствие бих работил за българския спорт и младежките дейности", подчерта министърът на спорта в оставка Димитър Илиев.

Министърът на отбраната в оставка не беше изненадан, че отсъства от списъка с новите министри. Дори напротив, определи номинацията на Христо Гаджев като нормална.

"Акад. Денков каза много ясно вчера - името ми не е дискутирано в процеса на преговорите", лаконичен бе Тодор Тагарев.

"За всички е ясно, че страната е в такава ситуация, че е по-добре да има правителство, независимо от това какъв ще бъде съставът му. Това е моето лично мнение", сподели министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

А съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков не пожела да коментира какви ще бъдат ходовете в търсене на разбирателство оттук нататък.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Снимка: БГНЕС