Кооперация си очерта паркоместа на улица в София, законно ли е?

Получихме сигнал в HelpBook с молба за проверка

20.03.2024 | 22:30 Редактор: Анисия Иванова
 Кооперация си очерта паркоместа на улица в София, законно ли е?

Проблемът с липсата на паркоместа в София е все по-голям и често е част от вашите сигнали в платформата на Helpbook.info

В столичния район "Витоша" сервиз и кооперация от няколко години си разчертали паркоместа на улица в квартала без поставяне на необходимите пътни знаци.

"Собствениците и на двете не разрешават използването на част от пътното платно в посока на движението за свободно паркиране на други автомобили и възпрепятстват преминаването оттам на пешеходци. Вдигат се чистачки на автомобили, собственици биват заплашвани, че маркирането с боя т.нар. "паркоместа" са на кооперацията и ако не преместят колите си, те ще бъдат принудително отстранени. Наскоро беше поставен и заключващ механизъм на едно от маркираните места до входа на сервиза и на кооперацията.

Моля, вземете отношение. Ако местата са служебни, нека се сложат съответните пътни знаци, като такива се издават само на фирма, но не и на жилищна кооперация. Ако няма такова разрешение, нека собствениците премахнат личната им маркировка върху пътното платно, част от собствеността на общината, на която всички ние заплащаме данък смет, данък жилище, данък за автомобили", се настоява в сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: Helpbook