Променлива облачност и максимални температури до 16 градуса - да вадим ли чадърите?

В събота над планините ще бъде предимно слънчево

20.03.2024 | 06:30 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури в страната ще бъдат от -1 до 5-7 градуса. В западните полета сутрешните температури ще бъдат около -1. Преди обед над западните райони ще бъде слънчево, докато на изток ще се стелят ниски облаци с ръмежи.

По-късно от запад ще се заоблачава. През нощта срещу петък в Северозападна България ще превали дъжд с условия за поледици. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад. Максималните температури в страната ще са от 10 до 16 градуса, в Тракия на места до 18-19 градуса, а по Черноморието до 12-13 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност - над Пирин и Рила, докато в Стара планина ще бъде предимно облачно. Вятърът по високите части над 2200 метра височина ще бъде умерен от северозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около -9 градуса , а на 1500 метра височина около -1.

В четвъртък се очакват валежи в Източна България, с дневни температури от 11 до 16 градуса, на юг до 18-19 градуса. В петък ще очакваме облаци и валежи, по-интензивни в западните райони. В събота в ниските места ще се образуват мъгли, а над планините ще бъде предимно слънчево. В неделя ще бъде ветровито с чувствително затопляне.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pixabay