Протестиращи блокираха руското посолство, с червена боя написаха "Путин терорист, съд и затвор"

Изборите в Русия са към своя край

17.03.2024 | 18:10 Редактор: Толя Стоянова

Президентските избори в Русия са към своя край. Днес гласуват и руските граждани, които живеят у нас. През целия ден имаше опашки от желаещи да дадат своя вот в секцията в руското посолство. На метри от сградата се проведоха и различни протестни демонстрации срещу управлението на Путин. С червена боя написаха на земята "Путин терорист, съд и затвор". Движението към руското посолство е блокирано.

Точно в 8:00 часа сутринта отвори руското посолство в София за всички, които искат да упражнят правото си на вот за президентските избори. През целия ден се вият опашки от хора. Повечето заявиха, че са доволни от провежданата политика в родината им.

"Надявам се, че ще продължи да работи президентът Путин. Младото поколение също сме за Владимир Владимирович, защото мислим, че той е най-добър и подходящ кандидат", сподели млада руска гражданка пред Bulgaria ON AIR.

"Украйна бяхме един народ. Америка разбъзика всичко. Както българите държите на България, така и ние на нашето, не можем да се откажем от своята държава. Ние сме доволни от правителството", каза друга рускиня.

Други пък развяваха плакати, че вотът в Русия не е легитимен.

"Путин е международен престъпник, не може да бъде избран за президент, той е убиец", каза един от протестиращите.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.