Моряците от "Руен" са в добро здраве, освобождавали са ги над 30 часа

Параходство БМФ: Важен успех не само за нас, но и за цялата световна морска общност

16.03.2024 | 21:15 Редактор: Тодор Петров
Моряците от

След проведена успешна операция от страна на Военноморския флот на Република Индия, екипажът на моторен кораб "Руен", от състава на "Параходство Български морски флот" АД, е освободен от пиратски плен и се намира в добро здраве, съобщиха от Параходство БМФ.

Параходство БМФ изразява благодарността си към целия екипаж на кораба и техните семейства за проявения характер и търпение през изминалите над три критични месеца.

За разрешаването на казуса неоценима подкрепа получихме от президентa на Република България,  Командването на Българската армия и Военноморските сили, службите за сигурност на Република България, Министерство на външните работи, EU NAVFOR и всички други наши международни партньори, оказали съдействие, се казва още в позицията.

Параходство БМФ изразява специална благодарност на Командването на ВМФ на Република Индия за показания висок професионализъм при изпълнение на операцията, продължила над 30 часа. Освобождаването на "Руен" е важен успех не само за нас, но и за цялата световна морска общност. Разрешаването на случая доказва, че няма да бъдат допускани компромиси със сигурността на търговското корабоплаване, се изтъква в прессъобщението.

Снимка: БГНЕС