Тошко Йорданов: Парламентът е изчерпан, най-добре е да се отиде на избори

"Приеха се вредни промени в Конституцията", заяви председателят на ПГ на ИТН

12.03.2024 | 14:44 Редактор: Толя Стоянова
Тошко Йорданов: Парламентът е изчерпан, най-добре е да се отиде на избори

Да следим преговорите между "несглобкови" партньори няма как, защото те се провеждат тайно, това не са открити и честни преговори, а задкулисен пазарлък на тема постове, пари и регулатори, което е отвратително, защото регулаторите би трябвало да са независими. Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

"Следим гнусотията, която се случва, а не самите преговори, тъй като ние не сме в тях. Правителство между две формации, с подкрепа на трета, които излъгаха избирателите си, това беше порочно и още тогава парламентът беше изчерпан, видя се през последните 9 месеца, приеха се вредни промени в Конституцията", коментира Йорданов.

"Те разсъждават само с хора - къде е мой човек, къде не е. Липсва политическа мисъл. Този парламент няма смисъл, най-добре е да се отиде на предсрочни избори. За нас правилият подход е експертно правителство с широка парламентарна подкрепа", добави Йорданов.

По думите му експертното правителство трябва да има програма по сектори и стъпки във времето, а не общи приказки.

"ПП-ДБ няма да имат толкова представители в парламента, ние ще имаме повече, други партии също и тежестта на партиите ще е различна, и евентуално тогава може да има разум сред партиите", подчерта Йорданов, цитиран от БГНЕС.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)