Нинова при Радев: Само избори ще спрат агонията и вредното мнозинство

9 месеца посветиха на разпределяне на постовете и властовите позиции, заяви лидерът на БСП

12.03.2024 | 11:49 Редактор: Елеонора Танева
Нинова при Радев: Само избори ще спрат агонията и вредното мнозинство

Президентът Румен Радев прие на консултации ПГ на БСП, водена от лидера на партията Корнелия Нинова. 

"49-ото НС има трудната задача да излъчи ново правителство в тази сложна обстановка, наситена с проблеми, политическо противоречие, реалният дневен ред на обществото е оставен на заден план. Ако се стигне до трети мандат, готови ли сте на формула или защитавате тезата, че решението се състои в нови предсрочни парламентарни избори", попита Радев.

Нинова отговори категорично, че позицията на левицата не се е променила от първия ден на управлението. Тя подчерта, че това правителство и мнозинство са вредни за държавата.

"Агонията може да се прекрати само с предсрочни избори. Шенген по въздух и вода е унизително за България, показва каква второстепенна държава сме в ЕС. Еврозона от 1 януари 2025 г. се отдалечава като възможност. Инфлацията не е намалена. 9 месеца посветиха на разпределяне на постовете и властовите позиции. Ако това продължи още 9 месеца, това означава още по-голяма несигурност и нестабилност. Предсрочни избори са изход от тази ситуация, не виждаме възможност в това НС да бъде решено в друга конфигурация, поне ние няма да участваме в такава", заяви тя в началото на консултациите с президента.

Според лидера на БСП управляващите не се занимават с дневния ред на обществото - "демографска катастрофа, скъпо здравеопазване, ниско качество и образование, ниските доходи".

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа