Борисов: Габриел решава, но Асен Василев не може да остане финансов министър

Лидерът на ГЕРБ обяви, че утре в 18 ч. започват преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ

08.03.2024 | 11:59 Редактор: Вяра Димова
Борисов: Габриел решава, но Асен Василев не може да остане финансов министър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че утре в 18 ч. започват преговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" за управление след ротацията. Разговорите ще продължават и в неделя. Ще бъдат обсъдени едновременно теми като регулаторите и съдебната реформа.

По думите му, след като се разберат с "Продължаваме промяната - Демократична България", няколко дни по-късно ще решат какво да правят.

Борисов отново посочи, че Мария Габриел ще определи министрите, с които може да продължи след ротацията.

"Оставям решението на Мария Габриел – тя ще работи с министрите, тя ще носи отговорност. Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Габриел може да работи с него, да работи... Ако продължават да правят поголовни смени, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, когато са в оставка, да си слагат свои заместници - НАП, Митници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър", коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от БНР.

"Екзотично" предложение отправи Борисов към колегите си от "Продължаваме промяната - Демократична България", визирайки важността на регулаторите, която от обединението отдават: "ГЕРБ взема всички министри, даваме им МВнР и да гласуваме регулаторите само с техни хора".

"За да няма шумове в системата – с ДПС не коментираме", уточни още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Анализатор
преди 2 месеца
Какво мисли Киро,ако отсвирят Асен Василев от този му пост? До сега ПП,вървеше бавно към пропастта.Ако желанието на Боко се осъществи,от бавно ходене,ще премине в свински тръс. Сигнализирай за неуместен коментар