Петков: Преди влизане в Еврозоната е абсурдна идеята за смяна на финансовия министър

"Не искам Мария да се чувства в сянка", заяви Бойко Борисов

07.03.2024 | 13:21 Редактор: Толя Стоянова

ГЕРБ и ПП-ДБ смекчиха тона. От Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че преговори ще има, но отново отправи критика, че оставката на премиера Николай Денков не е трябвало да се подава толкова рано. Борисов заяви, че очаква да се срещнат с ПП-ДБ. Кирил Петков отправи официална покана към ГЕРБ за преговори по проекта за коалиционно споразумение в утрешния ден.

"Каним Мария Габриел, Бойко Борисов и преговорните екипи официално на преговори в удобно за тях време утре, 8 март, в Народното събрание", заяви Петков, държейки в ръцете поканите. 

Той добави, че огромен приоритет за страната е влизането в Еврозоната и "смяна на финансов министър месеци преди това е абсурдна идея".

"Всичко трябваше да се реши предварително. Защо за толкова неща не си държат на думата, а за това са се хванали, че точно на 6 март трябва да се даде. Виновни са тези самонадеяни хора, които в желанието си да покажат колко са велики, ни тласнаха в криза. Не искам Мария да се чувства в сянка", коментира Борисов.

"Имахме отправена към тях покана", каза Искрен Митев от ПП-ДБ.

"На тихи места се водят преговори как ще си разпределят баницата. Няма да има избори, тези хора няма да сдадат властта"заяви Румен Гечев от БСП.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)