Очаква ни облачна и ветровита сряда, над планините ще превали сняг

Максимални температури в населените места ще са от 9 до 16 градуса

06.03.2024 | 06:30 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, по Черноморието до 5-6 градуса. Преди обед ще бъде облачно с валежи в западните и южни части от страната. Следобед валежите ще спират, но ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорост до 20 км/ч от юг. Максималните температури в населените места ще са от 9 до 16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има значителна облачност с валежи от дъжд и сняг. Следобед валежите ще спират. В Пирин и в Рила нивото на снежната покривка ще е от 3 до 5 см. Вятърът по високите части, над 2200 метра ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури за деня над 2500 метра височина ще са от -3 до -5 градуса, а на 1500 метра - около 2-3.

В четвъртък ще вали дъжд, а в Добруджа мокър сняг. В петък валежите ще спират и ще има слънчеви часове. Следобед от запад ще се заоблачи, но ще остане без валежи. В събота в ниските места ще има мъгли, а в планините ще бъде слънчево. В неделя ще бъде ветровито с увеличение на облаците от запад.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)