Дончев: Ротацията в този ѝ вид е по-скоро безсмислена

Има нужда от правила, ред, гаранции, че правителството ще работи, заяви зам.-председателят на ГЕРБ 

05.03.2024 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

В НДК в момента се провежда Националното съвещание на ГЕРБ, на което трябва да бъде представен проектът на коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

Боя се, че ротацията в този ѝ вид към момента е по-скоро безсмислена - с тези думи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев откри Националното съвещание на партията. Той подчерта, че има нужда от правила, ред, гаранции, че правителството ще работи и ще постига резултати за хората.

"Днес трябва да вземем важни решения, имаме нужда от вашата мъдрост и подкрепа, няма да правим анализ за ситуацията, в която се намираме, защото вие сте направили вече вашия анализ и оценката не е много ласкава. Ако се върнем девет месеца назад, ще видим, че тогава  друг изход нямаше, за да бъде изведена страната от непрекъснатия цикъл от избори", изтъкна Дончев. 

По думите му същественият въпрос е дали резултатът си е заслужавал. 

"Има ли стабилен фундамент и политическа логика да дадеш подкрепа на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък - няма", продължи Томислав Дончев. 

Според него с изключение на Мария Габриел правителството не може да се похвали с други резултати.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа