Спирачка пред България за Шенген: Австрия упорито не иска да ни пусне по суша

Решение може да се вземе чак след резултатите от отварянето на границите по въздух и вода

04.03.2024 | 18:05 Редактор: Деси Николова
Спирачка пред България за Шенген: Австрия упорито не иска да ни пусне по суша

Австрия все още няма да вдигне ветото за влизането ни по суша в Шенген. Решението за това ще бъде взето след резултатите от отварянето на границите по въздух и вода за България.

Това заяви австрийският министър на вътрешните работи Герхаред Карнер преди днешния Съвет по вътрешни работи и правосъдие, който се провежда в Брюксел.

На него България е представена от вътрешния министър Калин Стоянов. Според Карнер все още не е ясно как ще работи Шенген за България и по тази причина всичко останало би било контрапродуктивно.

Същевременно стана ясно, че Европейската комисия отпуска 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите. Средствата са предназначени за засилване на охраната и започване на подготовка за прилагането на новия Пакт за миграцията и убежището в България и Румъния, най-вече по отношение на прилагането на националните планове.

Ще има ли ротация на кабинета или вървим към предсрочни избори?

Няма да има ротация.
7%
Ще има.
54%
Отиваме на предсрочни избори две в едно.
39%
Общо 926 гласа

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Не мога да повярвам. Австрия продължава да ни обижда и да демонстрира, че не ни смята за хора. Целият ЕС изхвърля мигрантите, които не желае, в " гетото" - нашата територия, а евроатлантиците пърхат от радост, че са ни удостоили с " невероятната чест да сме мигрантско блато" . Отделно Пактът за миграцията, който Плъх Д. и Жираф Г. подписаха предварително с мигрантското споразумение, предвижда богатите държави да плащат на бедните за мигранти, т.е. сглобката ни пълни с мигранти срещу заплащане. Сигнализирай за неуместен коментар