Националният трибагреник бе издигнат на Паметника на Незнайния войн в София

Множество български държавници участваха в церемонията

03.03.2024 | 12:15 Редактор: Деси Николова

В центъра на София националният трибагреник бе издигнат с военен ритуал на Паметника на Незнайния войн. На днешния ден родината ни чества 146 години от Освобождението на България.

Преди ритуала с панихида и молебен в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в столицата започна отбелязването на Трети март. Богослуженията в храма са с благословението на Негово светейшество българския патриарх и софийски митрополит Неофит.

Премиерът акад. Николай Денков участва в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния войн в София, отдавайки почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

"Днес е ден в който трябва да се обединим, всички да говорим за националния празник и да говорим за това, което ни обединява", призова министър-председателят акад. Николай Денков.

"Трябва да помним, че сме българи. Искам да ценим и да уважаваме всички, които са паднали", заяви гражданин в столицата.

В тържествените прояви в столицата участваха още вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици и множество граждани.

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. "Народно събрание". 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
"Днес е ден в който трябва да се обединим, всички да говорим за националния празник и да говорим за това, което ни обединява." Сигнализирай за неуместен коментар