Можеше ли да е жив? Мистерия около смъртта на мъж, качен на линейка до Балчик

Версиите за това кога и къде е настъпила смъртта на мъжа се различават

28.02.2024 | 19:11 Редактор: Деси Николова

Трагичен инцидент е станал в добричкото село Рогачево. Възрастен мъж получил пристъп в колата си, а по-късно е починал.  Притеклите се на помощ съседи твърдят, че два пъти са звънели на 112, докато дойде линейка, а екипът ѝ бил неподготвен. 

Според спешния център в Балчик, сигналът е един, получен в 16:23 минути, а линейката пристигнала за 15 минути. Версиите за това кога и къде е настъпила смъртта на мъжа, също се различават. 

Според рапорта на фелдшера, на място е установен мъж без пулс и сърдечна дейност, с разширени зеници. Ивайло Василев, който през цялото време му оказвал първа помощ обаче, заяви, че възрастният му съсед е бил жив до приемането му в спешния център.

"Слезе медицинското лице – една жена, клекна до човека и започна с една ръка, с 3 пръста да прави сърдечен масаж. Попитах я какво прави, а тя ми каза - толкова мога. Тогава аз ѝ казах - дръпни се, ще продължа аз. Вкарахме го в линейката и тогава пак я попитах, дали ще се справи сама или да се качвам и аз, тя ми каза да се кача и аз", разказва Ивайло.

По негови думи медицинското лице е сложила кислородна маска на мъжа, а той е продължил да му прави сърдечен масаж през целия път до Балчик.

"Той стискаше с ръка, карах го да издиша, за да го чуя как издиша, мърдаше очите. Дали този човек с адекватни грижи щеше да оцелее, аз не мога да кажа. В случая обаче, той не получи никаква адекватна медицинска грижа от пристигането на линейката до спешния център – никаква! Въпросът е, че се мъчехме да правим нещо, а тя не правеше нищо", твърди Ивайло.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Райна
преди 1 месец